Kymenlaakson Sähkö

Helppokäyttöisin aineistonhallintaratkaisu koko yrityksen käyttöön

KSOY, Kymenlaakson Sähkö Oy on eteenpäin katsova energiayhtiö, joka on tuonut suomalaisille virtaa arkeen jo vuodesta 1918. KSOY:n toimintaperiaatteen mukaan asiakkaan ei tarvitse olla energia-alan huippuasiantuntija – riittää että sähköyhtiö on. KSOY toimittaa sähköä yli 100 000 asiakkaalle, joiden tarpeet ja toiveet se tuntee. Yritys panostaa monipuoliseen energiantuotantoon ja sähköverkkonsa tinkimättömään kehittämiseen – sekä tekee pitkäjänteistä, tuloksiin tähtäävää työtä ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan puolesta.

Helppokäyttöisin aineistonhallintaratkaisu koko yrityksen käyttöön

Kymenlaakson Sähkön 100-vuotisen historian aikana sen arkistoihin ja eri työntekijöiden tiedostoihin oli kertynyt mittava määrä erilaista kuvamateriaalia sekä markkinoinnin ja viestinnän erilaisia sisältöjä. Viime vuosina etenkin kuvamateriaalin hyödyntämisen tarve eri viestinnän kanavissa oli koko ajan kasvanut. Usein oltiin tilanteessa, että oikeaa aineistoa oli vaikea löytää. Aineistojen jakaminen pelkästään sähköpostilla oli muodostunut haasteeksi.

Yhtiön viestintäosasto halusi ottaa tilanteen haltuun ja järjesti kilpailutuksen digitaalisen aineistonhallinnan toimittajien välillä. Ratkaisun oli oltava todistetusti toimiva ja tietoturvallinen sekä niin helppokäyttöinen, että kaikki työntekijät ja kumppanit omaksuisivat sen hyödyntämisen nopeasti.

Kilpailutuksen voitti kotimainen Gredi ja sen modulaarinen digitaalisen aineistonhallinnan ratkaisu, joka heti alkuun vakuutti käyttöliittymänsä helppokäyttöisyydellä ja ratkaisun monipuolisilla ominaisuuksilla.

Ratkaisu

Gredi toteutti Kymenlaakson Sähkölle dynaamisen aineistonhallintaratkaisun, johon koottiin yhtiön markkinointiviestinnän kaikki digitaaliset aineistot. Ajankohta oli sikälikin otollinen, että yhtiö toteutti samaan aikaan brändiuudistuksen ja tarve saada kaikki aineistot brändihallitusti hyödynnettäväksi oli tällaisessa muutostilanteessa suuri. Tavoitteeksi asetettiin markkinoinnin ja viestinnän toimenpiteiden tehostaminen ja aineistojen tehokas jakaminen eri kanaviin ja käyttötarkoituksiin.

KSOY:n pääkäyttäjät koulutettiin palvelun käyttöön Gredin käyttöönottoprosessin mukaisesti. Materiaalipankki on avoin koko henkilöstölle ilman erillistä kirjautumista ja rajoitetuilla käyttöoikeuksilla pääsy palveluun tehtiin mahdolliseksi myös kumppaneille, esim. mainostoimistolle.

Materiaalipankkiratkaisun lisäksi KSOY on laajentanut palvelun ominaisuuksien hyödyntämistä ja ottanut käyttöön dynaamiset tuotepohjat. Jatkossa tavoite on pystyä itse helposti tuottamaan lehti-ilmoituksia, käyntikortteja ja pieniä esitteitä ilman taittotyötä.

Hyödyt

Gredin älykäs ratkaisu on tuonut useita hyötyjä Kymenlaakson Sähkön markkinoinnille ja viestinnälle:

  • Digiviisas materiaalipankki on tuonut lisää tehokkuutta, kun digitaaliset ja ajantasaiset aineistot ovat nyt yhdessä keskitetyssä järjestelmässä ja KSOY:n koko organisaation käytettävissä.
  • Oikean informaation tallentaminen, etsiminen, hallinta, jakaminen ja julkaiseminen ovat nyt helppoa ja yksinkertaista.
  • Brändinhallinnan automaatio on tuonut säästöjä, kun aikaa ei kulu mihinkään turhaan sekä tuottoja, kun aineistoista on saatu laadukkaampia.
  • Resurssien käyttö on suoraviivaista ja helposti ohjattavaa selkeiden työnkulkujen ja dynaamisten tuotepohjien ansiosta.
  • Palvelun käyttöoikeuksilla ja käyttäjäryhmillä voidaan hallita helposti ja turvallisesti koko sisältökokonaisuutta.
  • Yhtiön 100-vuotisen historian aikana kertynyttä kuvamateriaalia on muutettu digitaaliseen muotoon ja saatu talteen tietoturvalliseen paikkaan.
  • Modulaarisella ja integroitavalla ratkaisulla pystytään varautumaan laajentuvan toiminnan mukanaan tuomiin haasteisiin.

”Palvelun käyttöönotto sujui nopeasti ja palvelun käyttökokemus on ollut hyvä. Henkilökuntamme on ottanut palvelun nopeasti omakseen ja jokapäiväiseen käyttöön. Gredin asiakaspalvelu on toiminut erinomaisesti aina, kun meillä on ollut kysyttävää”, sanoo Kymenlaakson Sähkön viestintäpäällikkö Annemari Backman.

 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani