Alma Media ja Gredi yhteistyöhön

Alma Media Oyj on aloittanut yhteistyön Gredin kanssa sisäisen ja ulkoisen arkiston käyttöliittymän uudistuksen parissa. Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä suomalainen mediakonserni, jonka julkaisut tarjoavat uutisten lisäksi tietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Yhtiö toimii Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä Keski-Euroopassa. Alma Median tunnetuimmat julkaisut kotimaassa ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti ja Etuovi.com.

Mikä oli polttavin tarve uudistaa Alma Median sisäisen ja ulkoisen arkiston käyttöliittymä? ”Vanha arkistojärjestelmämme media-arkisto sisältää lehtituotantomme artikkeleja, kuvia ja sivuja. Se oli viime vuosituhannelta. Vanha teknologia ja tietokantaratkaisu oli tiensä päässä, ei ollut tukea, osaajia eikä kehitysedellytyksiä. Järjestelmä oli kyllä toimiva, mutta riskienhallintamielessä se tarvitsi selkeästi uudistusta”, kertoo Juha Punnonen, Alma Median tietohallintojohtaja.

”Meillä on tietty IT-arkkitehtuuri, miten haluamme rakentaa tietokannat ja käyttöliittymäkerrokset, ja noudatamme siinä työssä meidän tekemisen kirjaa, Juha Punnonen linjaa.

Kumppani, joka on tehnyt samalle toimialalle töitä, hyödyttää kaikkia toimialan yrityksiä. Gredi on tehnyt töitä pitkään toimialamme yrityksille, kuten Sanomille. Gredin asiantuntijoilla on ymmärrys toimialastamme, ja oli siksi helpompi päästä liikkeelle yhdessä. Varsinaista kilpailuetua teknologioilla hyvin harvoin saadaan. Niiden päälle tehtävät palvelut ovat niitä, joilla me kilpaillaan. Gredi on meille luonteva valinta tässä markkinassa, Juha Punnonen sanoo.

”Suuri kiitos Alma Medialle luottamuksesta ja erinomaisesti alkaneesta yhteistyöstä. Alma Median arkiston uudistukselle digitaalisten aineistojen saatavuudelle ja käytettävyydelle asettamat tavoitteet ja kahdelle kehityshankkeelle halutut toiminta- ja työtavat sekä prosessimääreet olivat erittäin selkeät. Näiden mukaisesti pääsimme heti yhdessä samalle kartalle ja yhteiseen ymmärrykseen tekemisestä, toimintatavoista ja lopullisista tavoitteista. Näiden pohjalta oli helppo kääriä hihat ylös ja lähdimme määrätietoisesti yhteistyöhön. Gredillä on alan osaaminen ja suurin intohimo toteuttaa sekä ratkaista Alma Median omalle henkilöstölle ja heidän ulkoisille sidosryhmilleen digiarkiston käytettävyyden odotukset nyt ja tulevaisuudessa. Toivottavasti pääsemme lunastaman nämä odotukset nopeasti. Toivottavasti voimme myös jatkossa toteuttaa uusia vastuullisia digihankkeita Alma Median eri tarpeiden mukaisesti. Digitaalisen aineistonhallinnan käytettävyyden ja saavutettavuuden parantaminen on yksi tärkeä osa Alma Median laajaa digitaalista ekosysteemiä, sanoo Gredin operatiivinen johtaja Risto Pasanen.

Lue lisää Alma Mediasta ja sen julkaisuista: www.almamedia.fi
Katso digiviisaan IT-päättäjän tietopaketti: https://www.gredi.fi/digiviisaan-it-paattajan-tietopaketti/
Haluatko tietoa Gredin eri toimialoille tekemistä ratkaisuista? Katso asiakkaat: https://www.gredi.fi/asiakkaat/
Ota yhteys Gredin asiantuntijoihin: https://www.gredi.fi/yhteystiedot/

Mieluusti lisätietoja antaa:

Risto Pasanen, Gredi, operatiivinen johtaja, risto.pasanen@gredi.fi, puh. 040 849 2620

«
»
 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani