HALPAHALLI

JULKAISUAUTOMAATIOLLA TEHOA JA NOPEUTTA
TOISTUVAAN TARJOUSMARKKINOINTIIN

HalpaHalli on yli 1 300 ihmistä Suomessa työllistävä perheyritys, joka palvelee asiakkaita 35 kivijalkamyymälässä sekä verkkokaupassa. Pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsee Kokkolassa. Yritys panostaa arjen asiakaskokemuksen osatekijöiden ymmärtämiseen. Valikoimissa oman tuonnin lisäksi ovat keskeisiä kotimaiset tuottajat ja tavarantoimittajat, kuten kuluttajien laajasti tuntemat perinteiset brändit. Yrityksellä on myös oma, kotimaisten laatutuotteiden sarja. Avainlippu yrityksellä on merkkinä suomalaisesta työstä.

”Verkkokauppa meillä on ollut vuodesta 2017. Se oli tietynlainen alkusysäys, joka ajoi tehostamaan ja tekemään digitaalisia uudistuksia”, kertoo Kaj Kiviniemi, HalpaHallin markkinoinnin Art Director.

Koko taittotuotanto digitalisoitiin ja automatisoitiin

HalpaHalli digitalisoi ja automatisoi Gredin avulla koko taittotuotannon, kuten tarjouskuvastojen, ilmoitusten, some-mainosten ja myymäläjulisteiden tekemisen. Hyötyjä saavutettiin sekä digin että printin puolella.

”Erityisesti printin tekemistä, kuten tarjouskuvastojen tuotantoa, saatiin huikeasti nopeutettua, niiden tekoaika on puolittunut! Tärkeää on asiakastyytyväisyyden kannalta, että myös tietojen oikeellisuus on pysynyt paremmin kuosissa, kun välikädet vähenee julkaisuautomaatiolla, tieto tulee puhtaana meille markkinointiin, eikä tarvita korjauksia käsityönä”, Kaj sanoo.

Tärkein markkinointitoimi on viikottainen tarjouskuvasto

”Tarjouskuvastot on meidän markkinoinnin ytimessä ja päämediamme. Tarjouskuvasto ilmestyy viikottain painettuna, ja sivuja joka kuvastossa on vähintään 8.”

”Kaikki painetut ja digitaaliset tarjousjulkaisumme menevät saman julkaisuautomaation läpi. Tarjouskuvastot ilmestyvät myös verkossa. Printti ja verkko tavoittavat varsin eri asiakaskohderyhmiä, ja siksi seuraamme tarkasti asiakastyytyväisyyttä ja asiakkaiden valintoja. Laitamme printtiin ja verkkokauppaan myös eri tuotteita tarjolle eri asiakaskohderyhmiä ajatellen”, Kaj kertoo.

”Meillä on digiä ja printtiä tekemässä parikymmentä henkeä, ja julkaisuautomaatio on helpottanut yksittäisten tekijöiden lisäksi koko ryhmän yhteistyötä. Toimintamallina julkaisuautomaatio pakottaa meitä pitämään tiedot yhdessä paikassa, ja se on tärkeää, ettei tule irrallisia exceleitä ja wordeja. Julkaisuautomaatio siis vaikuttaa itse asiassa koko taloon toimintamallina, joka ohjaa oikeelliseen toimintaan”, Kaj pohtii.

Paljonko HalpaHallilla on tuotteita? Kaj kertoo, että tuotemäärä ja tuotevarianttien määrä vaihtelee koko ajan, ja että tuotteita on arviolta 50 000-100 000. Mikä valtava määrä!

”Verkossa on erikoistuotteita ja tuoteryhmiä, joita ei ole kivijalassa. Kilpailu on hirveän kovaa ja samat tuotteet on tarjolla asiakkaille eri toimijoilla. Hinta ei pelkästään ratkaise, vaan kokonaisasiakaskokemus. Verkkokaupassa ratkaisee esimerkiksi, kuinka helppoa on toimia kassalla”, Kaj kuvailee.

Hyötynä julkaisuautomaation mukautuminen sujuvasti ERP:iin

Julkaisuautomaatio-projektissa ei keskitytty pelkästään taittajien työn nopeuttamiseen ja helpottamiseen. Gredi oli mukana myös HalpaHallin IT-osaston ERP-projektissa.

HalpaHallin koko toimintaa ohjaava, räätälöity ERP-järjestelmä viilattiin palvelemaan markkinointia paremmin. IT-arkkitehtuurin ja asiakkaan ostopolun mukainen asiakaspolku mietittin yhdessä alusta loppuun asti. ”Julkaisuautomaatio mukautui meidän ERP:iin. Siten julkaisuautomaatio vaikutti myös meidän ostajien ja tuotteistajien työhön, Kaj kertoo.

Gredin tehtävänä oli konsultoida ja konseptoida tekemistä niin, että prosessi tuotteistuksesta taittoon ja julkaisuautomaatioon asti on mahdollisimman selkeä ja suora. Yhdessä asioiden oivaltaminen asiakkaan kanssa on Gredillä keskiössä, kun luodaan yhdessä hyvää asiakaskokemusta.

Asiakaskokemuksen ja ostopäätöksen kannalta hintamerkinnät pitää olla oikein ja selkeästi viestitty. Tarjous- ja normaalihinta, kilo- tai litrahinta sekä panttihinta ja muut hintamerkinnät tulevat julkaisuautomaatiolla aina oikein, taittaja ei koske niihin taitossa juurikaan. Julkaisuautomaatio päättelee myös oikeat hintamerkintätyylit ja asettelut. Ja aina kun lakimuutoksia ja uusia vaateita tulee alan toimijoille hintamerkintöihin, muutokset on sujuvaa ottaa huomioon ajoissa julkaisuautomaation avulla.

”Olemme tehostaneet tekemistä ja prosessejamme huomattavasti. On vastuullista tehostaa työajankäyttöä, ja 50% työajan säästö tiimissämme on suuri tehostus.” Koko tiimin työaikaa vapautuu tärkeään tekemiseen, kuten aina paremman asiakaskokemuksen palvelumuotoiluun ja myynnin kasvatukseen laajan ja ostamaan inspiroivan tuotevalikoiman avulla. Asiakaslupaukset on lunastettava joka viikko ja joka asiakaskohtaamisessa, ja se on hienoa työtä.

”Ehdottomasti voin suositella julkaisuautomaatiota ja Grediä, te olette kuunnelleet ja ymmärtäneet asiakasta. Teiltä ei ole puskettu meille asioita, vaan on mietitty yhdessä keskustellen meidän ja asiakkaidemme tarpeita”, Kaj summaa.

 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani