Karto

KAIKKI AINEISTOT YHDESSÄ PILVIPALVELUSSA TEHOSTAA
TYÖTÄ JA HELPOTTAA ETÄTYÖTÄ

Karto otti käyttöön digitaalisen brändin- ja aineistonhallintapalvelun Gredi Content HUBin.

Jyväskylästä ponnistavan vuonna 2021 viisikymmenvuotisjuhliaan viettävän Karton palveluksessa on noin 50 asiantuntijaa sekä laaja freelance-taiteilijoiden verkosto. Karton valikoimasta paistaa kekseliäisyys, monipuolisuus ja laatu. Valikoimaan sisältyvät kortit ja adressit, lahjatavarat ja paketointitarvikkeet, askartelu-, koulu- ja toimistotarvikkeet sekä kattaustarvikkeet, kuten servietit. Yritykselle on tärkeää tuoda esiin suomalaista tuotantoa ja kotimaisia tekijöitä, kuten valokuvaajia, kuvittajia ja piirtäjiä. Yrityksen tuotteita on myynnissä hyvin varustetuissa kaupoissa ympäri Suomen.

Miksi Content HUB tarvittiin käyttöön Kartolla?

”Polttavin tarve oli se, että meillä on kerätty kuvia ja talletettu niitä verkkolevyille, CD-levyille ja jopa metallisiin arkistokaappeihin printattuina. Pohdin sitä, että miksi moinen. Levyillä oli satoja kansioita eri suunnittelijoilla ja tuhansittain kuvia. Seuraava huomioni oli se, että kun uusia kuvia tulee meille ympäri Suomea ja muualtakin, niin kysyin suunnittelijoiltamme, että miten he etsivät, näkevät ja hallinnoivat kuvia. Vastaus oli, että haastetta on! Ajattelin, että tässähän ei ole mitään järkeä. Vaikka ihmisillä on ilmiömäinen muisti, ei jokainen voi muistaa kaikkea”, kertoo Edvard Memrik, Karton tietohallintopäällikkö.

Miksi tietohallintopäällikkö ihastui Grediin?

Edvard kertoo, että Kartolla oli tarpeen löytää pilvipalvelu-pohjainen järjestelmä, johon kootaan kaikille käyttäjille helposti käytettäväksi ja keskitetysti kaikki aineistot.

”Vertailin useampaa järjestelmää. Ihastuin Gredissä muutamiin asioihin: ensinnäkin yhteistyö oli heti alusta alkaen helppoa. Opin Gredin avulla alan termistöä ja sain tarvitsemaani tietoa. Etsimme järjestelmää, jossa pystymme tallentamaan, hallinnoimaan ja hakemaan helposti aineistoja tuhansien kuvien joukosta. Ensi vaiheessa otamme haltuun raakamateriaalimme eli kuvat, laitamme ne kaikki Gredin HUBiin. Tämän jälkeen jatkamme HUBin hyödyntämistä muissakin sisäisissä ja ulkoisissa palveluissamme. HUBissa on nyt alkajaisiksi noin 3000 kuvaa, ja niitä tulee vielä paljon lisää!” Edvard sanoo.

”Tietoturvallinen ja varmistettu pilvipalvelu on se, mitä haluamme.”

”En halua omia palvelimia tänne meidän tiloihin. Pilvipalvelu on helposti hallinnoitava ja ylläpidettävä. Ei tule piilokuluja omien palvelinten ylläpidosta, eikä laitteisto vanhene. Gredin HUB on myös helposti integroitava muihin käyttämiimme järjestelmiin”, Edvard listaa hyötyjä.

Yhteistyön sujuvuus on avainasia. ”Hyvä toimittaja, jonka kanssa tulee heti toimeen, on minulle tärkeää. Gredin suomalaisuus on meille suomalaisena firmana hyvä asia ja Avainlippu on yksi argumentti meille. Käytämme paljon kumppaniverkostossamme suomalaisia taiteilijoita.”

Mitä Karton Content HUB sisältää?

Karton Content HUB sisältää työssä tarpeelliset aineistot, kuten kuvat, luokiteltuna sopivin hakukriteerein. Aihepiirejä on runsaasti, muiden muassa kukka-, eläin- ja lapsiaiheista lähtien aina Marimekon legendaarisiin kuoseihin.

Kaikki ihmisten rakastamat merkkipäivät ovat Karton aineistoissa saaneet ansaitun runsaan huomion. HUB sisältääkin materiaalia Ystävänpäivästä Hääpäivään, Äitien- ja Isänpäivästä Vauva-onnitteluihin ja elämän Surukin löytyy sieltä.

Erityisen hyödyllinen käyttäjille on nopea hakutoiminne. Kun tarvitsee löytää esimerkiksi kaikki joulutontut tuhansien aineistojen joukosta, tai vaikkapa kukka-aiheisia kotimaisen piirtäjän materiaaleja, ne löytyvät helposti hakusanoilla. Kaikki aineistot löytyvät näppärästi tietysti myös taiteilijan nimellä.

”Saamme työhön tehostusta ja etätyöhön helpotusta”

Karton henkilöstöön kuuluu esimerkiksi tuotesuunnittelijoita, tuotepäälliköitä, myyjiä ja hyllyttäjiä. Miten HUB auttaa etätöitä tekeviä? ”He pystyvät työskentelemään nyt helpommin etänä. He pystyvät hyödyntämään totaalisesti Gredin pilvipalvelua, koska kaikki kuvamateriaalit ovat siellä! Koska siirrämme kaiken yhteen paikkaan verkkolevyiltä ja muilta tallennusvälineiltä, se myös tehostaa työtämme”, Edvard listaa lisää arjen tärkeitä hyötyjä.

Karton tekijöiden työn jälki elää pitkään ja sillä on valtava tunnearvo. Kortit ovat sydämen asioita. Kun kortteja lähetetään, annetaan ja saadaan, siinä ovat tunteet pinnassa. Kortit erottuvat edukseen. ”Kun annat läheisellesi tai tutullesi lahjan kortin kera, lahja voi tulla nautituksi hetkessä tai muuten käytettyä ajan kuluessa, mutta kortti säilyy ikuisesti”, Edvard kertoo.

Tulevaisuudessa HUBilla on monia hyödyntämismahdollisuuksia

”Tulevaisuudessa haluaisin kehittää Gredin kanssa palveluympäristöämme palvelemaan verkkokauppaamme. Olen myös pohtinut Gredin HUBin integrointia suoraan ERP:iimme, koska Gredin kanssa integraatioita on mahdollista tehdä. Haluaisin myös hyödyntää HUBia myyntimme käyttöön. Heille olisi kätevää esitellä korttimallistojamme jälleenmyyjille suunnittelijoidemme valmiiksi koostamina kokonaisuuksina”, Edvard miettii.

 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani