Sultrade

11 HUIPPUBRÄNDIÄ, YLI 500 JÄLLEENMYYJÄÄ, YLI 17000 AINEISTOA
– JA YKSI VERKKOPALVELU 100% BRÄNDIN- JA AINEISTONHALLINTAAN

Suomalaisen Transmeri Group -perheyhtiön omistama Oy Sultrade Ltd toimii nimekkäiden urheilu- ja vapaa-ajantuotemerkkien maahantuojana, valmistajana ja markkinoijana Suomessa, Skandinaviassa, Baltiassa ja Venäjällä. Yrityksen brändinhallintaan kuuluu 11 kansainvälistä urheilu- ja vapaa-ajan tuotemerkkiä, kuten Mikasa, Speedo, Timberland ja Umbro. Yksi tunnetuimmista brändeistä on Catmandoo, jonka tuotteet suunnitellaan Suomessa, Espoon Leppävaarassa. Yrityksen liikevaihto on 30 miljoonaa euroa.

Kaikkien markkinoinnin ja myynnin ihmisten tärkein työkalu

”Gredin luoman verkkopalvelun avulla pystymme tarjoamaan digitaalisesti lisäarvoa omille myyjillemme ja asiakkaillemme. Kun tarjoamme asiakkaillemme helpon ja nopean tavan näiden maailmanluokan brändien kuvien käyttöön, se pienentää kuvien käytön kynnystä oleellisesti. Se vaikuttaa meidän ja asiakkaidemme myyntiä edistävästi ja liikevaihtoa kasvattavasti”, sanoo Sultraden taloudesta vastaava Marko Seppänen. ”Gredin meille luoma verkkopalvelu vähentää meidän myynti- ja markkinointiväeltämme ja yli 500 asiakkaaltamme myös manuaalista työtä merkittävästi. Toimiva tapa!”

Suoraan Sultraden nettisivuilta https://sultrade.fi/ voidaan valita Mediapankki, joka johtaa Sultraden kaikkiin markkinointiaineistoihin. Mediapankki on Sultraden tarpeiden mukaan Gredin luoma brändin- ja aineistonhallintapalvelu.

”Meillä on yli 17000 aineistoa Gredin meille tekemässä Sultrade media asset bankissa”, sanoo Tomi Kämäräinen, joka vastaa Sultradella maailmankuulusta Timberland-brändistä. ”Ihan joka ikinen yli 500 asiakkaastamme eli jälleenmyyjästämme käyttää verkkopalveluamme. Koska fyysisten kauppapaikkojen lisäksi verkkokaupan tärkeys kasvaa koko ajan, hyvien ja monipuolisten kuvien helppo saatavuus ja laaja valikoima ovat asiakkaillemme oleellisia asioita verkkopalvelussamme. Brändien tuote- ja fiiliskuvien latausmäärät kasvavat suuresti koko ajan, jo pelkästään nyt ensimmäisellä kvartaalilla niitä on ladattu verkkopalvelustamme yli 7000 kertaa.”

”Tuotetekstien pitää olla täsmälleen oikeat asiakkaidemme verkkokauppojen onnistuneen asiakaskokemuksen maksimoimiseksi ja toisaalta asiakaspalautusten minimoimiseksi. Gredin meille tekemä vaatealalla paljon käytetty DAFO ERP-integraatio tuotetiedoista verkkopalveluumme säästää työvaiheita ja helpottaa tekstipäivitystyötä”, sanoo Tomi Kämäräinen.

Uutta aineistoa tulee koko ajan

”Muotibisneksessä elämme neljää sesonkia vuodessa. Pääsesongit ovat kevät ja syksy. Uutta kuvamateriaalia tulee koko ajan paljon”, sanoo Tomi Kämäräinen. ”Suomessa eletään erilaisessa ilmastossa kuin monessa muussa maassa, esimerkiksi Suomen kevätsesonkimarkkinointi on aloitettava myöhemmin kuin muualla Euroopassa. Kun kevät saapuu, meidän on oltava valmiita reagoimaan nopeasti! Siinä auttaa tämä kätevä verkkopalvelumme.”

Asiakas saa itse valita

Sultrade media asset bank sisältää kaiken jälleenmyyjille oleellisen aineiston: brandiohjeistot, tuotekuvat, fiiliskuvat ja logot. Verkkopalvelussa on tehokas ja nopea hakutoiminne, jonka avulla jälleenmyyjä löytää vaikka Speedo-uimahousuista tai Timberland-kengistä juuri tähän sesonkiin täsmätyt markkinointikuvat, jotka Sultraden väki on verkkopalveluun laittanut tarjolle.

”Verkkopalvelu säästää työaikaani. Minun ei tarvitse kerätä asiakkaillemme kuvia, ja asiakkaillamme on valinnanvapaus tuotteista, kuvista ja kuvakulmista. Aineistoissa on huomioitu eri tarpeet printtin ja digiin”, Tomi Kämäräinen kertoo.

Koska Sultradella on jälleenmyyjiä tavarataloista hiihtokeskusten putiikkeihin, jälleenmyyjillä on hyvin erilaiset kuvatarpeet. On tärkeää, että he voivat itse valita.

Kaikkia yhdistää tarve saada tuotekuvia monelta kuvakulmalta ja omalle kohderyhmälleen stailatussa ympäristössä.

Brändiohjeistojen mukaan brändihallitusti

Kun päämiehet ovat globaaleja brändinhaltijoita, 100% brändinhallinta on tärkeää. ”Huippubrändien brand guidelineja on noudatettava hyvin tarkasti. Umbrossa ja Catmandoossa meillä on vapaat kädet, mutta kaikilta muilta 9 brändiltä meille tulee avaintarinat, joita pitää noudattaa kaikessa markkinoinnissa. Umbrossa ja Catmandoossa teemme itse myös tuote- ja fiiliskuvaukset”, Tomi Kämäräinen kertoo.

Kuva ratkaisee ostopäätöksen

Tomi Kämäräinen paljastaa yllättävän asian urheilubisneksestä: ”Kokemukseni mukaan 70% kaikista myydyistä juoksukengistä ei ikinä päädy juoksuun, vaan loppukuluttaja ostaa ne muuhun urheilu- tai vapaa-ajan käyttöön. Siksikin kaikista tuotteistamme, kuten kengistä, täytyy olla fiiliskuvia joka lähtöön, kuten vapaa-ajankäyttöön, urheiluun ja kaupunkikävelyyn.”

”Fiiliskuvissa on tapahtumassa paljon kehitystä, ja nopeasti! Fiiliskuvilla markkinoidaan eri kohderyhmille. Esimerkiksi brasilialaishenkisessä ympäristössä kuvattuihin kuviin suomalainen kuluttaja ei pysty samaistumaan, joten sellaisia kuvia emme tuo tarjolle verkkopalveluun suomalaisille asiakkaillemme.”

”Hyvässäkään verkkokaupassa talvitakkikuva ei myy, jos se on kuvattu palmun alla”, havainnollistaa Tomi Kämäräinen.

PR-toimiston työkalu median toimittajien palveluun

Sultrade hoitaa muoti-, vapaa-ajan, urheilu- ja lifestylemedioiden toimittajien palvelun PR-toimiston kanssa. PR-toimistolla on pääsy Sultraden verkkopalveluun. ”Median toimittajat pääsevät suoraan meidän PR-toimistomme lähettämillä linkeillä kuvapankkiimme. Isoja tiedostoja ei tarvitse lähetellä meilillä, se olisi järjetöntä. Me valitsemme palveluun mediaa varten tuotteet, avaintarinat ja päätämme ajoituksen. Kätevää, sillä median edustajia on todella paljon”, sanoo Tomi Kämäräinen.

Myynnin tukemisessa Gredin palvelulla on suuri rooli

”Verkkokauppa ei ole asiakkaillemme enää pitkään aikaan ollut vain näyteikkuna, vaan se on iso bisnes. Tuotetiedot on oltava ajan tasalla, samoin kokomitoitukset ja värivalikoima. Mitä paremmin kaikki on kunnossa, sitä paremmin kuluttaja voi vertailla tuotteita. Se näkyy ihan suoraan verkkokauppojen myynnissä”, sanoo Tomi Kämäräinen.

Mikä sopii sinun omalle avattarellesi?

Tomi Kämäräinen visioi muotibisneksen tulevaisuutta ja asiakkaat huomioivaa palvelumuotoilua. Käyttöön tulevat yhä enemmän catwalk-, fiilis- ja tuotevideot sekä 3D-sovitus.

”Saamme jo nyt päämiehiltä upeaa videomateriaalia, ja videoiden käyttö kasvaa tulevaisuudessa paljon. Esimerkiksi huppujen kiristyksiä ja juoksukengän teknologiaa pystyy videossa näyttämään still-kuvaa paremmin. Videotiedostot ovat niin suuria, että niitä ei meilillä lähetellä. Jälleenmyyjämme ja mediaväki pystyvät lataamaan nekin suoraan kuvapankistamme”, Tomi Kämäräinen paaluttaa.

Tuotteiden sovitukseen on kovaa vauhtia tulossa 3D. ”Tulevaisuudessa kamera skannaa sinun vartalosi ja tuotteiden sovitus onnistuu sinun näköiselläsi verkkokaupan avatarilla. Näet itse suoraan, miltä sinä näytät tässä tuotteessa!”

 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani