Varma – asiakastarina

INTEGRAATIOLLA ASIANTUNTIJOILLE HELPOMMAT POWERPOINT-ESITYKSET

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on suomalaisen työn eläkevakuuttaja. Varma on hallitsemiensa varojen vakavarainen sijoittaja sekä työkykyjohtamisen ja vastuullisuuden suunnannäyttäjä. Vakuutettuja ja eläkkeensaajia Varmalla on 900 000, ja työntekijöitä 550. Varman sijoitusten arvo on 43,6 miljardia euroa. Varman arvot ovat: ilolla ja intohimolla, luotettavasti, kestävästi ja rohkeasti. Perustehtävänsä mukaan Varma vastaa siitä, että asiakkaiden eläkevarat ovat turvattuja. Asiakkaiden luottamuksen Varma lunastaa olemalla vakavaraisin, tehokkain ja vaikuttavin työeläkevakuuttaja.

Mikä oli suurin tarve Varmalla ottaa käyttöön Gredin brändin- ja aineistonhallintapalvelu?

Gredin Varmalle luomaan brändin- ja aineistonhallintapalveluun on koottu eri käyttäjille helposti löydettävään ja helposti muokattavaan muotoon yhtenäisesti kaikki aineistot. Varman palvelussa on avoin julkinen näkymä esimerkiksi medialle, ja suljettu sisäinen näkymä esimerkiksi omille asiantuntijoille.

”Varma on asiantuntijatalo ja meillä tehdään paljon esimerkiksi PowerPoint-esityksiä. Polttavin tarve oli saada integroitua PowerPointiin kaikki Varman asiantuntijoiden käyttöön tarkoitetut kuvat, ja tehdä asiantuntijoille helpoksi napata kuvia PowerPoint-esityksiin suoraan Gredin meille luomasta aineistopalvelusta”, sanoo Varman viestintäkoordinaattori Tarja Jurmu. ”Nyt asiantuntijoidemme on helppo napata kuvia esityksiin, ja mikä tärkeää, käyttää kuvia oikeassa koossa. Palvelu varmistaa juuri oikean kokoiset kuvat, ettei esitysten koko paisu liikaa”, Tarja havainnollistaa käytännön työtä.

”Brändin vahtiminen on sieluani lähellä. Meidän asiantuntijamme noudattavat hyvin brändimme graafisia ohjeita, kun tarjoilemme esityspohjat brändinmukaisina ja kuvat sujuvasti käyttövalmiina.”

”Tärkeä asia oli saada aineistoille myös kunnon haku, jotta esimerkiksi kuvat löytyvät erilaisilla hakusanoilla. Haku on Gredin palvelussa kunnossa, se on nopea, ja palveluun voidaan syöttää kaikki haluttu hakusanatieto. Hyvällä haulla halusimme mahdollistaa asiantuntijoillemme entistä paremman kuvien löydettävyyden”, Tarja sanoo.

Avoimen julkisen ja suljetun sisäisen palvelun avulla varmistetaan brändiaineistojen vastuullinen käyttö eri tarpeisiin

”Varman palvelussa on avoin julkinen puoli, jonne pääsee ilman salasanaa ja tunnusta. Se sisältää logot, johtoryhmän ja asiantuntijoiden kuvat, brändimanuaalin sekä tietenkin graafiset ohjeet.”

”Kerron käytännön esimerkin. Kun Stora Enson uuden rakennuksen suunnittelukilpailu julkistettiin, laitoimme palveluumme ehdokkaiden kuvat medialle. Kun voittaja oli valittu, lisäsin voittajakuvat palveluun”, Tarja havainnollistaa.

Tunnuksilla pääsee puolestaan Varman suljetulle sisäiselle puolelle, jossa on tietenkin paljon käytetty haku-toiminne ja työssä tarpeelliset brändiaineistot. Sieltä löytyvät esimerkiksi Varman visuaalinen ilme, logot, kuvat, esitysmateriaalit, videot, käyntikortit ja dynaamiset, muokattavat pohjat esimerkiksi some-käyttöön.

Palvelu sisältää esimerkiksi erilaisia Varmalle oleellisia kuvateemoja, kuten henkilöt, kiinteistöt ja vastuullisuus. Palveluun on luotu Varman käyttöön myös näppäriä pikatoimintoja.

Varma hyödyntää videoita monin tavoin

Tutkimusten mukaan nyt jo suuri videoaineistojen määrä somessa ja markkinointikäytössä ylipäätään lisääntyy tulevaisuudessa monella organisaatiolla. Tämän kehityskulun on Tarjakin todennut Varmalla. ”Meillä on varma.fi:ssä tosi katsottuja ohjevideoita. Teemme paljon sisäisiä videoita ja muiden muassa julkisia tulos- ja osavuosikatsausvideoita”, Tarja kertoo.

Varman palvelua käyttää työssään hyödykseen tietenkin Varman markkinointi- ja viestintäväki sekä asiantuntijat. Varman ekosysteemillä, kuten valokuvaajilla ja videokuvaajilla on mahdollisuus laittaa itse suoraan palveluun materiaalia. Median edustajat voivat puolestaan hakea itse materiaalia suoraan palvelusta.

Gredin luomasta palvelusta videotkin on helppo lähettää linkkeinä sähköpostiin, eikä tarvita isojen liitteiden meilailua.

Vastuullisuus on tekoja

Brändiaineistoja käytetään Varmalla vastuullisesti, siitä Tarja ja hyvin suunniteltu brändin- ja aineistonhallintapalvelu pitävät huolen. Vastuullisuus kuuluu ja näkyy Varmalla laajasti, hyvistä ajatuksista hyviin tekoihin asti.

”Meillä on oma vastuullisuuspäällikkö ja yritysvastuuohjelma. Yritysvastuun painopisteitä ovat ilmastonmuutoksen hillintä, työkyvyn ja hyvän työelämän edistäminen, toiminnan eettisyys ja avoin viestintä sekä viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, vastuu varmalaisista”, Tarja kertoo.

Kiitos asiakaspalvelulle

Kun Tarjalta kysyy, mitä muuta hän haluaisi sanoa Gredistä ja palvelustamme, Tarjan vastaus tulee varmasti ja kauniisti. ”Se pitää sanoa, että kun teille laittaa jonkin ongelman, teillä vastataan nopeasti. Ratkaisu yritetään löytää ihan heti tai viimeistään seuraavan päivän aikana. Kaikki Gredin ihmiset on niin ihania! Annikalle annan suurimmat kiitokset, hän on ollut meille päin se näkyvin ihminen, kun kehitimme palvelua”, Tarja hymyilee.

(Julkaistu ensimmäisen kerran: 29.6.2020)

 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani