Weber

Suomen laajin rakennustuotevalikoima tietoturvallisesti käytössä

1900-luvun alussa perustettu Saint-Gobain Weber Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi monipuolisia rakennustuotteita julkisivuista lattiatasoitteisiin. Suomessa Weberillä on kahdeksan tehdasta, neljä aluevarastoa sekä noin 320 työntekijää. Maailmanlaajuisesti Weberillä on noin 180 tuotantolaitosta 49 eri maassa.

Kuvat kuriin ja jakoon

Weber tarjoaa Suomen laajimman rakennustuotteiden valikoiman. Tästä johtuen tuotekuvia kertyy jatkuvasti ja runsaasti. Lisäksi yrityksen sisällä sekä yhteistyökumppaneille välitetään satoja erilaisia valo- ja piirroskuvia sekä CAD-suunnittelupiirroksia vuodessa. Kookas aineisto oli hajallaan eri puolilla yritystä, joten Weberillä päätettiin muuttaa tilanne. ”Halusimme järjestellä kuva-aineistomme helposti hallittavaan muotoon ja löytää sille samalla tehokkaan jakelukanavan”, tiivistää Weberin sähköisestä viestinnästä vastaava Markku Pyysalo.

Vuodesta 2008 lähtien Weberin tuhannet valo- ja piirroskuvatiedostot sekä noin 700 CAD-piirrosta on säilötty Gredi Haven -materiaalipankkiin. Kunhan aineisto on syötetty järjestelmään sopivilla metatiedoilla varustettuna, löytyvät tarvittavat kuvat käden käänteessä. Weberillä Havenia käyttää koko markkinointitiimi sekä osa myynnin henkilöstöstä, yhteensä viitisenkymmentä henkeä. Pyysalo kiittelee ohjelmiston käyttöliittymän helppokäyttöisyyttä.

Weberin asiakkaina on lukuisia rautakauppoja sekä muita jälleenmyyjiä, jotka käyttävät Weberin tuotekuvia omassa mainonnassaan. Lisäksi palvelussa olevia CAD-piirroksia lataavat sadat suunnittelutoimistot. Lähes kaikki kuva-aineisto välitetään Havenin tarjoamien aineistokorien avulla. ”Korit ovat tärkein tapamme jakaa aineistoa”, valottaa Pyysalo. ”Niiden avulla meidän ei tarvitse antaa satunnaisille käyttäjille tunnuksia materiaalipankkiin.” Korien voimassaoloaikaa voi säätää haluamansa mukaan. Weberillä on pysyviä, säännöllisesti päivitettäviä koreja muutama kymmenen, lyhytaikaisia koreja on auki samanaikaisesti satoja.

 

Gredi Haven on antanut Weberin työntekijöille kaivattuja työkaluja aineiston organisointiin ja etsimiseen sekä niihin kuluvan ajan säästämiseen. Pikaisiinkin muutoksiin kyetään reagoimaan entistä paremmin, kun aineiston hallinta ja jako hoituvat samasta paikasta. ”Mikäli meille tulee vaikkapa brändimuutoksia tai uusia pakkauskuvia, ne saadaan materiaalipankin kautta nopeasti jakeluun”, mainitsee Pyysalo. Kun digitaalinen omaisuus on hallussa, on Weberin helpompi jatkaa vakaata ja maltillista kasvuaan rakennusalan turbulensseista huolimatta.

 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani