EU:n Saavutettavuus-direktiivi astui voimaan 23.9.2020 – mitä se vaatii ja ketä se koskee?

Kiireellinen ja tärkeä! Ota hoidettavaksi heti! Mistä on kysymys? Tästä: EU:n Saavutettavuusdirektiivi ja Suomen lainsäädäntö vaativat viranomaisia ja useita erilaisia organisaatioita tekemään digitaaliset palvelut saavutettaviksi viimeistään 23.9.2020. Tiedätkö, koskeeko se teitä?

Ketä Saavutettavuusdirektiivi koskee?

Saavutettavuuden EU-direktiivi koskee myös teidän organisaatiotanne, jos kuulutte tähän laajaan joukkoon: se koskee kaikkia julkisen hallinnon organisaatioita, ja se koskee myös yrityksiä ja järjestöjä, jotka ovat julkisen hallinnon omistuksessa tai saavat taloudellista tukea valtiolta.

Mitä Saavutettavuus-direktiivi käytännössä tarkoittaa organisaatioille?

Direktiivi edellyttää julkisen digipalvelunne saavutettavuutta kaikki käyttäjät huomioiden. Se vaatii käytännössä digipalvelunne helppokäyttöisyyttä. Se edellyttää netin esteettömyyttä. Se vaatii kohderyhmienne kannalta selkeää viestintää kohderyhmien kielillä. Myös muut kuin sanavalinnat merkitsevät paljon saavutettavuudessa: digipalvelunne on oltava kohderyhmienne kannalta saavutettava myös visuaalisesti ja toiminnallisesti.

Tämä tarkoittaa helppoja ja selkeitä toimintoja, kuten selkeitä painikkeita ja yksiselitteisiä otsikkotekstejä, sekä mahdollisimman lyhyitä toimintoketjuja. Pois kaikki visuaalinen kikkailu ja sotkuiset värit, pois liian pienet tekstit, joita ei näe lukea, pois kapulakieli jota ei ymmärretä, pois loputtomat klikkailuketjut, ja pois error-viestit sivuilta, jotka eivät toimi!

Saavutettavuuden myötä uusi selkeiden digipalvelujen aikakausi on alkanut! Saavutettavuus merkitsee siksi selkeää palvelujenne parannusta kohderyhmillenne.

Gredi Content HUBia, digitaalista aineistonhallintapalvelua hyödyntää moni julkisen hallinnon organisaatio, joilla on EU-direktiivin mukainen velvoite muokata verkkopalvelunsa saavutettavaksi. Gredi Content HUB huomioi saavutettavuuden tarpeet, ja sen myötä onnistuu myös monien eri kohderyhmien personoitu palvelu, halutuilla kielillä ja toivotuilla toiminnallisuuksilla.

Ota yhteys Gredin tiimiin ja kysy, miten voimme auttaa sinua välittömästi hoitamaan teitä koskevat Saavutettavuus-vaateet kuntoon: www.gredi.fi/yhteystiedot/

Katso asiakkaidemme Gredi Content HUB -käyttökokemuksia ja jo saavutettuja suuria ja selviä hyötyjä tästä.

Lue Saavutettavuutta koskevat tarkat vaatimukset Ministeriön sivulta.

Sinua auttaaksemme meidät Gredin ammattilaiset on perehdytetty Saavutettavuuteen liittyviin asioihin, jotta sinä voit kysyä meiltä neuvoa. Lue koulutuksia järjestävän Andersin sivuilta Case Gredi.

Pyydä saman tien myyntijohtajaltamme Matilta veloituksetta havainnollinen ja käytännönläheinen Gredi Content HUB -esittely: www.gredi.fi/yhteystiedot/

«
»
 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani