Paljonko haluat kasvattaa tuottavuuttasi?

kasvata tuottavuuttaSähköisen omaisuuden hallinta on asennekysymys. Laita kuntoon osaaminen, työvälineet ja toimintamallit, ja kasvata tuottavuutta.

Säästöjen ja tuottojen laskeminen on helppo aloittaa oheisen listan avulla. Se kuvailee tyypillisiä brändin ja digitaalisen aineiston hallintaan liittyviä tehtäviä sekä niiden digitalisoinnista saatavia aikasäästöjä. Laskelmassa sisäisen työtunnin arvo on 50 €.

Pieni yritys Keskisuuri yritys Suuri yritys
Esimerkkejä tehtävistä, joissa aikaa säästyy ja tekemisen tehokkuus kasvaa
Tuote-esitteiden versiointi

Some-julkaisu

Uutiskirjeiden lähettäminen

Tarjousten tekeminen

Yrityksen oman kuvapankin ylläpito

Yrityksen sisäinen myyntimateriaalin jakelu

Verkkokaupan sisällönhallinta

Integraatio tuotetiedon hallinnan järjestelmään ja tiedon keskitetty ylläpito

Ryhmätyön tehostaminen sisällöntuotannossa

Brändihallitun materiaalin hallinta ja jakelu yrityksen ulkopuolelle

Uutiskirjeet ja some-julkaisu

Brändiaineiston hallinta

Ryhmätyö ja aineistojen kommentointi mainostoimiston kanssa

Markkinointimateriaalin jakelu jälleenmyyjäkanavaan ajastetusti

Tuote-esitteiden versiointi

Oikeiden dokumenttipohjien löytäminen

Dynaamiset mainos- ja esitepohjat

Brändimateriaalin ja kuvien hallinta ja jakelu

Integraatiot muihin järjestelmiin

Työnkulkujen automatisointi

Aineistonhallinnan tehokäyttäjät 3 10 20
Säästyvä työaika 0,5 h/päivä 4 h/päivä 10 h/päivä
Tehokkuuden lisäys muutettuna työtunneiksi 1 h/päivä 6 h/päivä 20 h/päivä
Tuottavuuden lisäys yhteensä rahaksi muutettuna
75 €/päivä 500 €/päivä 1500 €/päivä

 

Jos haluat muuttaa laskentamallissa kuvattuja hyötyjä toiminnaksi, niin riittääkö pelkkä digitaalisen aineistonhallinnan käyttöönotto tai nykyisen järjestelmän päivitys? Valitettavasti ei. Lisäksi tarvitset pari muutakin muutosta, joiden avulla digitalisoit toimintamallejasi tuottavasti.

Tässä ehdotus viidestä askeleesta, joilla sähköistät bisnestäsi pieni askel kerrallaan:

 

  • Tunnista heikkoutesi. Listaa brändisi ja aineistosi hallintaan liittyvät tehtävät, jotka a) vievät eniten aikaa ja b) ottavat käyttäjiä eniten päähän. Listaa myös c) työt, jotka jäävät kokonaan tekemättä osaamisen, työkalujen tai toimintamallien puutteen vuoksi. Priorisoi lista siten, että käsissäsi on 5–10 työnkulkua tai prosessia, jotka tökkivät pahimmin.
  • Laske tavoitteesi euroina. Listaa henkilöt, joiden työaikaa palaa yllä kuvattujen ongelmien ratkaisuun. Kysy heiltä inhorealistinen arvio siitä, miten paljon he kokevat aikaa palavan hukkaan. Listaa taas työtehtävät tai niiden vaiheet, jotka saavat paineen nousemaan kattilassa nopeimmin. Kerro tuloksena saamasi tiimin työaika sisäisellä tuntihinnallasi.
  • Päivitä toimintamalli kerrallaan. Valitse työnkulku tai prosessi ykköskohdassa priorisoimasi listan alusta. Valitse tämän lista kakkoskohdasta ne asiat, jotka päätät korjata valitsemaasi prosessiin liittyen. Nyt tiedät, paljonko aikaa ja rahaa voit säästää, jos onnistut tuunaamaan asian kuntoon kunnollisen DAM- eli digitaalisen aineistonhallinnan työkalun avulla.
  • Kasvata käyttäjiesi osaamista. Älä luovuta heti, kun olet saanut uuden työvälineen speksattua ja asennettua. Hyödynnä vielä tarjolla olevaa ohjeistusta ja valmennusapua, jonka avulla oikaiset perinteisen toimintamallin digitaalisen aikaan ja tekemiseen sopivaksi.
  • Tee digitalisaatiosta tapa. Kun onnistut yhdessä asiassa, voit jatkaa ykköskohdassa listaamallasi tiekartalla eteenpäin. Näin ratkaiset asioita riittävän pieniessä paloissa, jotta homma ei kasva tavoittamattoman suureksi ja raskaaksi. Massiivisten kertarysäysten sijaan opit mallin, jossa laitat asioita muun työn ohella kuntoon asia kerrallaan.

Kun sähköistät toimintaasi ja teet yllä mainitut tehtävät ajatuksella, saat lopputuloksena selkeän näkymän sähköisen omaisuuden hallintaan investoimiesi eurojen tuottoon. Huomaat pian, että monissa tehtävissä takaisinmaksuaikasi on muutama viikko tai kuukausi.

Kun haluat laskea oman organisaatiosi aikasäästön, voit myös pyytää meiltä digitaalisen tehokkuuden mittaustyöpajan. Mallinnamme keskeiset tehtäväsi, laskemme niistä automatisoinnilla saatavat hyödyt ja ehdotamme hyväksi havaitsemiamme toimintamalleja avuksesi. Opit kolmen tunnin työpajassa digitalisaatiosta enemmän kuin uskotkaan.

«
»
 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani