Aika kotiuttaa datasi?

Koronavirus mullisti elämämme. Se sulki rajat sekä pakotti meidät erilleen työtovereistamme ja ystävistämme. Suurin osa suomalaisista siirtyi etätöihin, koululaiset ja opiskelijat mukaan lukien. Datayhteydet ovat koetuksella, kun kansakunta striimaa, lataa tiedostoja, googlaa ja osallistuu etäpalavereihin.

Koronavirus on saanut monet länsimaiset yritykset miettimään, olisiko aika kotiuttaa kaukaiset tuotantoyksiköt, investoida vastuullisesti lähialueelle ja hyödyntää paikallista työvoimaa. Maailmantalouden muutokset ovat toki olleet näkyvillä jo ennen virustakin. Kiinassa työvoimakustannukset ovat kirineet kiinni länsimaiden etumatkaa ja sopivia osaajia on entistä vaikeampi löytää. Valmistus on keskittynyt jopa yksittäisiin tehtaisiin, joiden ongelmat saattavat pysäyttää länsimaissa tärkeän tavaran tai lääkkeen valmistusketjun. Monille yrityksille Kiinan jättimäisen tuotantokoneen lamauttanut koronavirus oli vain viimeinen pisara.

Tuotantoa on jo nyt siirretty viruksen takia takaisin lähtömaihin, lähemmäs tuotekehitystä ja päämarkkina-aluetta. Globalisaation rattaisiin jääneitä hyötyjä on puhallettu uudelleen henkiin. Tuotantoketjun laadunhallinta on helppoa ja tehokasta, kun tehdas on lähellä. Prosessiautomaatio ja digitalisaatio-osaaminen ovat keinoja, joilla paikallisen tuotannon korkeampien työvoimakustannusten vaikutuksia voidaan kompensoida.

Lähituotanto joustaa markkinatilanteiden muuttuessa. Kuluttajien vaatimuksiin on helpompi vastata, kun resurssit ovat omissa käsissä ja toimitusajat merkittävästi lyhyempiä kuin tavaraa Kaukoidästä rahdattaessa.

Kotimaiseen ekosysteemiin panostaminen tukee maamme taloutta poikkeustilanteessa. Suomalainen alustatalous on kansainvälisesti kilpailukykyistä ja kehittynyttä. Kotimaiset toimijat ymmärtävät paikalliset olosuhteet sekä liiketoimintasi globaalit vaatimukset.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on pitkät vastuullisen yhdessä tekemisen perinteet. Näillä arvoilla alkaa olla kysyntää Pohjoismaiden ulkopuolellakin. Maailman onnellisimmalla maalla on paljon opetettavaa yhteen hiileen puhaltamisesta.

Kotimaisuudella on merkitystä myös tiedonhallinnassa. Suomalaiseen tietokantaan tallennettu data ei liiku maamme rajojen ulkopuolelle. Ulkomaiset toimijat eivät voi vaikuttaa aineistojesi saavutettavuuteen tai tietoturvallisuuteen. Pidämme langat omissa käsissämme ja rakennamme yhdessä kotimaisia verkostoja.

Me Gredillä olemme mukana yhteisissä ponnisteluissa. Autamme sujuvassa viestinnässä poikkeusoloissakin. Tuemme virtuaalisia työ- ja opiskeluympäristöjä. Yhdistämme etätyön tekijöitä ja etäopiskelijoita. Rakennamme sähköisiä ratkaisuja, joilla liiketoimintasi rattaat rullaavat ajasta ja paikasta riippumatta.

Jos sinulla on tarvetta sähköisen omaisuutesi kotiuttamiselle, ota yhteyttä meihin. Kerromme lisää kotimaisista vaihtoehdoistasi ja mietimme yhdessä, miten kehitämme sähköisen omaisuutesi hallintaa.

Lue Gredin suositut oppaat, saat ne samantien maksutta tästä.
Kuuntele Gredin Digiviisas Ekosysteemi -äänikirja, saat sen heti maksutta tästä.

«
»
 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani