Kuuluuko digiviisas tiedonhallinta yrityksesi kärkihankkeisiin?

Tiedonhallintalainsäädäntö uudistuu – digiviisas tiedonhallinta yhä tärkeämpää
Suomen hallituksen yhtenä digitalisoitumiseen liittyvänä kärkihankkeena on tiedonhallinnan lainsäädännön uudistaminen. Sen tavoitteena on varmistaa tietojen monipuolinen, sujuva ja turvallinen hyödyntäminen eri julkisissa palveluissa.

Julkisen hallinnon kustannusten alentaminen ja toiminnan tehostaminen edellyttävät, että tietoja voidaan hyödyntää monipuolisesti, tehokkaasti sekä mahdollisimman avoimesti ja laajasti. Asiakaslähtöisessä digitaalisessa toimintamallissa keskeistä on tiedon hyödyntäminen. Tämä edellyttää selkeää lainsäädäntöä. Yhtenäiset toimintatavat ja tietojen käyttö organisaatiorajojen välillä on varmistettava ajantasaisella lainsäädännöllä ja ohjauksella.

digiviisas tiedonhallinta

Miten varmistut siitä, että yrityksesi pysyy mukana?
Tämän päivän digitaalisessa liiketoimintaympäristössä liiketoiminnan tehostaminen, tiedonhallinnan kustannusten alentaminen ja etenkin digitaalisen informaation täysimittainen hyödyntäminen ovat syystäkin jokaisen yrityksenkin agendalla. On syytä pohtia, miten yrityksen arvokas digitaalinen omaisuus saadaan kustannustehokkaaseen ja tietoturvalliseen hyötykäyttöön.

Digitaalisen aineistonhallinnan ratkaisut (Digital Asset Management, DAM) ja osaavat digiviisaat tekijät tarjoavat näiden hankkeiden onnistumiseen kaiken tarvittavan. Oli kyseessä sitten julkisen tahon toimija tai yksityisen sektorin yritys.

Yrityksesi hyötyy tehokkaasta markkinoinnin ja viestinnän brändihallitusta ”brändiautomaatiosta” ja tehostetusta prosessista sekä erilaisten sisältöjen ja aineistojen, tai esimerkiksi tuotetiedon älykkäästä arkistoinnista, löytämisestä, jakamisesta ja julkaisemisesta. DAM-ratkaisut perustuvat siihen, että tieto tallennetaan järjestelmään vain kerran ja sen jälkeen se on eri käyttäjien hyödynnettävissä dynaamisesti eri tilanteissa, kaikissa kanavissa ja kaikilla markkinoilla. Aivan, kuten lainsäätäjän avainpyrkimyksissä.

Digiviisas tiedonhallinta tulisi olla jokaisen yrityksen kärkihanke. Lainsäädäntöä sen kehittämiseksi ei tarvita, vaan päätöksen ja valinnan voi tehdä yrityksen johtoryhmä. Käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta huippu teknologiaa hyödyntämällä ja kotimaisten avainpelaajien avustuksella. Voisiko tämä digiviisauden kasvattamien olla johtoryhmäsi seuraavan kokouksen asialistalla?

Lisätietoja:

Valtionvarainministeriön tiedote, 22.11.2016:
”Tiedonhallinnan lakiuudistus avoimella valmistelulla”

Gredi Oy:n oppaat, Digiviisaan päättäjän opas:
”Lataa Digiviisaan päättäjän opas itsellesi tästä”

«
»
 
AAA Suomen Vahvimmat Lowest credit risk Menestyjäyritys Suomalaista palvelua Koodia Suomesta Luotettava kumppani