Bisneshyötyä digitaalisesta aineistonhallinnasta
Gredin aamiaisseminaari keräsi joukon eri alojen ammattilaisia, jotka haluavat kasvattaa liiketoimintansa tuottavuutta digitalisaation keinoin. Aamupäivän aikana keskusteltiin innokkaasti sähköisen aineistonhallinnan osaamiseen, toimintamalleihin ja työvälineisiin liittyvistä kysymyksistä ja mahdollisuuksista.
KONEen markkinointipäällikkö Mikko Sissalan tehtävänä on integroida sekä jaella aineistoja yli 60 maahan ja yli 50 000 käyttäjälle. Suomessa tuotettu materiaali tarjoillaandigitaalisen aineistonhallinnan sovelluksella siten, että se voidaan helposti lokalisoida ja uusiokäyttää erilaisissa kampanjoissa. Isoon organisaatioon mahtuu monentasoisia käyttäjiä ja järjestelmän pitää palvella kaikkia osaamistasosta riippumatta. KONEen koko brändiaineiston on oltava hahmotettavissa yhdellä silmäyksellä ja yksittäisten tiedostojen on löydyttävä heti. Hyvä digitaalisen aineistonhallinnan sovellus on Mikon mukaan siis sellainen, joka tarjoilee yksinkertaiset opasteet, hyvät hakutoiminnot ja selkeän rakenteen.
Tivian toiminnanjohtaja Mika Helenius esitti toiveen, että Suomessa käynnistettäisiin nykyistä enemmän merkittäviä tietoteknisiä hankkeita, jotka palvelisivat tietotekniikkaosaamisemme kehittämistä. Hän esitti huolensa myös liiketoimintajohdon digitalisaation liityvän näkemyksen puutteesta, joka hidastaa suomalaisten innovaatioiden syntymistä. Esimerkiksi ja mahdollisuudeksi Mika nosti alustatalouden. Tällä hetkellä ylivoimainen osa Googlen tai Applen kaltaisista ekosysteemeistä syntyy ja omistetaan Yhdysvalloissa. Nyt olisi hyvä aika Suomenkin sekä suomalaisten yritysten aktivoitua ja sännätä entistä suuremmalla tarmolla mukaan kansainväliseen kilpailuun.
Sanoma on tuottanut yli satavuotisen historiansa aikana lukuisan määrän suomalaisia liikuttaneita tarinoita. Sami Majaniemen tehtävä on turvata näiden miljoonien kuvien ja artikkeiden saatavuus Helsingin Sanomien lukijoille. Kriittisen sisältöpalvelun luominen vaatii laaja-alaista osaamista, jonka pitää kattaa satojen päivittäisten juttujen arkistointi sekä koko arkiston jakelu, tietoturva, alustateknologia, ylläpidon helppous ja käytettävyys. Vaikkapa viruksen aiheuttaman aineiston kaappaus, tuhoaminen tai lukitseminen ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto.
Janne Kallio on huipputhriatlonisti ja kestävyysharjoittelun ammattilainen. Jannen juuri ilmestynyt kirja ’Treenaa tehokkaasti’ kertoo, miten teknologia voi auttaa kestävyyden parantamisessa. Osaamistaan ja kokemustaan Janne hyödyntää myös Suunnolla, missä hän kehittää digitaalisuuten perustuva palveluita ja tuotteita. Globaalin myyntiorganisaation palvelemisen ohella Janne miettii, miten liiketoiminta pysyy nopeutuvan ohjelmistokehityksen ja versiosyklin vauhdissa. Laitteen uusi ominaisuus kun saattaa syntyä nopeammin kuin siitä kertova markkinointivideo. Useita mahdollisuuksia uusien palveluiden kehittämiseen tarjoaa myös kaikki se tieto, jota Suunnon laitteet jatkuvasti käyttäjistään keräävät.
Gredin toimitusjohtaja Risto Pasanen tiivisti olennaisen päivän puheenaiheista:
- Sähköisen omaisuuden arvoa ja siihen tehtyjen investointien, tuottavuutta sekä takaisinmaksuaikaa voi ja kannattaa mitata.
- Automaatio kasvattaa sähköisen omaisuuden arvoa.
- Integraatiot ja dynaamiset tuotepohjat ovat esimerkkejä keinoista, joilla digitaalinen aineistonhallinta jalostetaan tuottamaan rahaa.
- Kriittinen liiketoimintatieto tarvitsee turvallisen ja nopeasti kehittyvän ympäristön.
Mitkä ovat oman digitaalisen aineistonhallintasi polttavat puheenaiheet? Kerro meille ajatuksesi ja haasta meidät keskusteluun, jonka avulla parannat liiketoimintasi tuottavuutta.
Julkaisimme tilaisuudessa juhlavuoden kunniaksi 100 vinkkiä digitaalisesta aineistonhallinnasta. Voit ladata uunituoreen oppaan täältä.
« Mistä digitaalisen omaisuutesi arvo syntyy?Digitaalisesta aineistonhallinnasta dynaamiseen sisällönhallintaan »